Home 247Green Column Lodewijk: Een nieuw jaar in de tuin!

Column Lodewijk: Een nieuw jaar in de tuin!

Column Lodewijk: Een nieuw jaar in de tuin!
0

Vaak denken mensen dat er in januari weinig te tuinieren valt. Maar dat klopt niet helemaal, want er is toch nog genoeg te doen!

Zolang het niet vriest gaat het werk in de (moes-)tuin gewoon door. Zo moet de compost gekeerd en kan er al mest worden verspreid over de moestuinbedden. Verder kunnen fruitbomen gesnoeid worden en eventueel nieuw aangeplant.

Een andere winterklus is het onderhouden van het tuingereedschap. Een leuk werkje om te doen en heel bevredigend als alles weer lekker schoon, geslepen en gesmeerd in de schuur ligt.

Het leukste klusje vind ik altijd het voorzaaien van groente, in een bakje in de vensterbank of in de kas. Terwijl het buiten nog koud en guur is, begint binnen achter glas alweer het nieuwe tuinseizoen! Heerlijk!

Lodewijk Hoekstra, tuinexpert

Deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes, het grootste onafhankelijke gratis familieblad van Nederland!

 

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.