Home Nieuws Groen dak voor Brits hoofdkantoor Google

Groen dak voor Brits hoofdkantoor Google

Groen dak voor Brits hoofdkantoor Google
0

Het nieuwe Britse hoofdkantoor van Google naast station King’s Cross in Londen krijgt een landschapspark van 8,5 duizend m2 op het dak.

Groen bouwen

De 7.000 Londense werknemers van zoekmachinebedrijf Google hebben iets om naar uit te kijken: een nieuwe groene werkplek midden in de stad. De bouw van het 11-verdiepingen tellende gebouw, bestaande uit meer dan 1 miljoen vierkante meter, begint in 2018. Het ontwerp is van de Engelse Heatherwick Studio en het Deense Bjarke Ingels Group (BIG). Het gebouw wordt opgetrokken uit duurzame materialen en is het eerste bouwproject van Google buiten de Verenigde Staten.

1 miljard dollar

Volgens insiders kost het hele complex maar liefst 1 miljard dollar, maar daarmee zet de zoekmachine-gigant wel iets bijzonders neer. Binnen zitten alle voorzieningen die je zou verwachten, zoals cafés en vergaderzalen maar ook een 25 meter lang zwembad. Verder zijn er massagezalen, diverse sportfaciliteiten en een auditorium. Helemaal van deze tijd is een gigantisch groen dak, dat een tuin van 300 meter zal herbergen vol wilde bloemen en bosplanten. De computernerds kunnen ook wat aan hun conditie doen, want het park bevat een 200 meter lange hardloopbaan.

bronnen: cgconcept.be, theverge.com, heatherwick.com

beeld: Google

 

Reacties