De Nieuwe Bavo Bloeit met Sarah Dikker - 247Green.nl
Home planten bloemen De Nieuwe Bavo Bloeit met Sarah Dikker

De Nieuwe Bavo Bloeit met Sarah Dikker

De Nieuwe Bavo Bloeit met Sarah Dikker
0

In Haarlem kun je van 22 tot en met 24 april naar De Nieuwe Bavo Bloeit. Tijdens dit bloemenspektakel zullen 30.000 lelies spiraalsgewijs uit de kathedraalkoepel naar beneden ‘vallen’.

Sarah Dikker van Moods by Sarah, en in 2014 winnares van ‘Hollands Beste Bloemstylist’, heeft de leiding over het project. Samen met studenten van het Wellantcollege Rijnsburg zal zij een echte Stairway to Heaven maken.

Stairway to Heaven in de Bavo

Een spiraal van 44 meter hoog wordt in de koepel gehangen en bekleed met dertigduizend lelies. Bovenaan zijn de knoppen nog dicht, onderaan meer open. Zoals Sarah in het Haarlems Dagblad zegt: “De hemeltrap gaat dus in bloeivolgorde worden ingehangen, en afgebroken. Zo komt ie langzaam tot bloei, en net zo tot verval.” Lachend: “Er is iets meer tussen hemel en aarde.”

Sarah is druk bezig met de installatie van de Stairway to Heaven en stuurde ons deze korte video:


De Nieuwe Bavo Bloeit is opgezet om geld in te zamelen voor de restauratie die in 2005 van start is gegaan. Vorig jaar was de eerste editie, nu dus met een vervolg onder leiding van Sarah. Met steun van bloemenveiling Flora Holland, leliekweker Yourlily en snijgroen van Adomex, plus de vele handen van studenten van het Wellantcollege wordt de kathedraal omgetoverd in een bloemenparadijs. Donderdagavond is de Stairway to Heaven al te bewonderen tijdens het openingsconcert waar u kaartjes voor kunt reserveren.

Van 20 tot en met 23 april is in de bollenstreek ook het Bloemencorso gaande. Een ideaal moment dus om Haarlem en omgeving te bezoeken!

Kijk op de website van De Nieuwe Bavo Bloeit voor meer informatie.

Foto: De Nieuwe Bavo Bloeit/Hans Guldemond

Reacties