Home 247Green Column: Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Column: Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Column: Een nieuwe lente, een nieuw geluid!
0

Eindelijk is de ‘r’ weer uit de maand en dat betekent dat u weer volop de tuin in kunt. Zeker na IJsheiligen (12, 13 en 14 mei) breekt de tijd aan voor de eenjarigen en mogen de kuipplanten eindelijk weer naar uw terras of balkon.

Mei is ook de maand dat gras een grote groeispurt doormaakt. U zult dus vaak moeten maaien. Let daarbij op dat u niet te kort maait, zo’n 5 cm is voldoende. Voor een mooie en sterke grasmat zonder mos en onkruid is het aan te raden om (biologische) gazonmest te strooien, want daarmee houdt u het gras gezond en mooi diepgroen van kleur.

Tot slot: zoals de lente ook telkens weer nieuwe geluiden laat horen, zo zal er vanaf volgende maand ook op deze plek een nieuwe tuinexpert klinken. Wie dat zal zijn blijft nog even een verrassing, maar u kunt rekenen op een nieuw en fris geluid. Ik wens u vanaf deze plek alvast veel leesplezier!

 

Deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes, het grootste onafhankelijke gratis familieblad van Nederland!

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.