Home 247Green Column Lodewijk – Februari

Column Lodewijk – Februari

Column Lodewijk – Februari
0

Het mag dan nog vaak koud en guur zijn in februari, je merkt wel dat de dagen gaan lengen. Gelukkig maar, want dat betekent dat ook de natuur weer beetje bij beetje gaat ontwaken en we weer vaker en langer de tuin in kunnen!

Zelf vind ik het altijd weer een feestje om de sneeuwklokjes in de tuin te kunnen begroeten. Er zijn deze maand diverse sneeuwklokjesfestivals die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Superleuk om te zien hoe fanatiek sommige mensen daarmee bezig zijn en wat een soorten en maten je hebt.

Februari is ook een goede maand om te snoeien. Als u fruitbomen heeft, is dit het moment om de takken die naar het midden groeien weg te knippen. Let er alleen wel op dat het niet gaat vriezen, want de snoeiwonden hebben een paar dagen nodig om te genezen.

Lodewijk Hoekstra, tuinexpert

Deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes, het grootste onafhankelijke gratis familieblad van Nederland!

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.