Home 247Green Column Lodewijk: Groene Handen

Column Lodewijk: Groene Handen

Column Lodewijk: Groene Handen
0

April! Dit is de maand dat de natuur echt uit haar lange winterslaap ontwaakt. Vaak is dit een maand van uitersten: het ene moment klettert de hagel striemend uit de hemel, terwijl je de volgende dag soms al lekker in je t-shirt op het terras een (paas)eitje kunt pellen.

April is ook de maand dat het werk in de tuin gaat beginnen. Er valt veel te doen: schoffelen, snoeien, zaaien, planten scheuren, blad opruimen. Maar hoewel het deze maand al lekker kan opwarmen, voor (balkon)planten die binnen hebben overwinterd is het nog te vroeg. Die mogen pas half mei naar buiten.

Zelf ben ik ook lekker aan het klussen in mijn tuin. Want alles moet klaar zijn voor mijn nieuwe tv-programma Groene Handen, dat deels bij mij thuis wordt opgenomen. Het wordt echt een superleuk tuinprogramma, boordevol tips voor een gezonde groene life-style. Dus weer of geen weer: je kunt vanaf deze maand elke zondagmiddag terecht bij RTL4 voor je wekelijkse dosis groene inspiratie. Ik hoop dat je kijkt!

Lodewijk Hoekstra

deze column verschijnt ook in Ditjes & Datjes

Reacties
Lodewijk Hoekstra Lodewijk groeide op in de landelijke omgeving van Eemnes en is al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit. Tussen 2004 en 2016 was hij wekelijks te zien als de tuinman van RTL in het programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en sinds 2017 heeft hij zijn eigen programma 'Groene Handen'. Naast het promoten van groen in het algemeen, wil hij het imago van tuinieren ‘verjongen’ en de (leef-)ruimte in harmonie brengen met de natuur. Sinds 2013 bouwt Lodewijk samen met landschapsarchitect Nico Wissing aan NL Greenlabel. Daarnaast is hij ambassadeur van Trees for All en de Vlinderstichting en mede-oprichter van 247Green.