Home Community

Community

Word ook lid van de 247Green community op Facebook en deel je foto’s, stel vragen en laat je inspireren! Hier ontmoet je mensen met liefde voor alles wat groeit en bloeit. Of je nu vooral van bloemen of kamerplanten houdt of juist vooral gek bent op tuinieren, in de natuur zijn, iedereen is welkom! Je vindt in de community beginners, mensen die al een beetje wegwijs zijn en echte doorgewinterde experts. Ruim 1500 groenliefhebbers doen al mee! Kom er bij!

247Green Community

Welkom bij de 247Green community! Wij geloven dat planten en bloemen mensen gezonder en gelukkiger maken en willen dat uitdragen met onze websites en deze community. We willen mensen verbinden die een passie hebben voor “alles wat groeit en bloeit”!
Marcus Mulder
Marcus Mulder shared Stadstuin Dordrecht's post to the group: 247Green Community.4 minuten geleden
Deze heb ik vandaag voor de lens gevangen. En het mag nu ondertussen wel duidelijke zijn welke bloemvorm ik van de Clematis het mooist vind. Mij het meeste in mijn gevoel raakt. Hangend bescheiden klokvormig en mij nieuwsgierig makend wat voor schoons ze onder haar bloembladen meedraagt.
Marcus Mulder
Marcus Mulder shared Stadstuin Dordrecht's post to the group: 247Green Community.29 minuten geleden
Kniphofia. Ook wel vuurpijl geheten zijn heerlijk met hun zwoele soms zeer hete tinten. Het maken het allemaal net even spannender en zijn naar mijn gevoel de ideale partners om de koele blauwe-en paarsblauwe, op te pimpen. Meer uitstraling te geven. Zuid-Afrika op z'n best. Dus ook prachtig om met Agapanthus te combineren.
Marcus Mulder
Marcus Mulder shared Stadstuin Dordrecht's post to the group: 247Green Community.1 uur geleden
Ik heb iets met de monnikskap. Behoord tot de ranonkelfamilie waar ook de Helleborus en Delphinium onder vallen en nog veel meer schoon maar ook veel inheems soorten zoals de boterbloem, bosanemoon en de dotterbloem. Allen zijn min of meer giftig tot zeer giftig. Bij de monnikskap zijn het vooral de wortels die meeste gif bevatten maar wordt ook in een verdunde vorm, in de homeopathie gebruikt. De prachtige gevormde bloemhoofdjes die inderdaad uitzien als een kap van een monnik zijn sprekend en worden vaak door hommels bezocht. Deze hele mooie vorm heet trouwens Aconitum Stailess Steel en kan in een donkere hoek, plaats van je tuin, met haar zilver blauwe geaderde bloemen, het prachtig doen oplichten.
Marcus Mulder
Marcus Mulder shared Stadstuin Dordrecht's post to the group: 247Green Community.2 uren geleden
Papaver somniferum. Een prachtige winterharde eenjarige waarbij de enkelbloemige mijn voorkeur geniet. Het prachtige hart van stamper, stempel en meeldraden zijn een kunststukje opzich. Met de juiste Nederlandse benaming slaapbol of bolpapaver een, voor nu veel geziene plant op Facebook. De karakteristieke zaadbol die ook wel maanbol wordt genoemd is ideaal om te drogen. De zaden die er in zitten. Het maanzaad wordt wel eens door bakkers gebruikt om brood op te sieren en een andere smaak te geven. In sommigen landen worden rassen gebruikt met een hoog heroïne en morfine gehalte. Deze zitten voornamelijk in de zaadbol zelf. De opium poppy of opium papaver.
Remi Hoogland
Remi Hoogland shared Hoveniersbedrijf Stef's video to the group: 247Green Community.4 uren geleden
Remi Hoogland
Hoveniersbedrijf Stef
Afgelopen weken is het aanlegteam bezig geweest met het realiseren van deze prachtige zwemvijver. Vanochtend zijn de werkzaamheden afgerond. Natuurlijk hebben we hem zelf even getest en een frisse duik genomen na dat harde werken met het warme weer. Eén woord ‘GENIETEN!’ Trots op ons vakwerk. Wij danken onze klant hartelijk voor het gestelde vertrouwen. Bent u nu ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een zwemvijver? Informeer dan vrijblijvend info@hoveniersbedrijfstef.nl AUGA Ecolan Waterplantenkwekerij R. Moerings Jacobs Sierbestrating Handelsonderneming Klep
Rieky van Dam
Rieky van Dam3 uren geleden
Papavers ...in de Betuwe.