1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Groen dak voor Rotterdams ziekenhuis

Groen dak voor Rotterdams ziekenhuis

Groen dak voor Rotterdams ziekenhuis
0

Het Rotterdamse Erasmus MC legt twee daktuinen aan met een totale oppervlakte van 3.000 vierkante meter. Een groen dak staat mooi en biedt patiënten een duurzame ‘healing environment’.

Groen goed voor patiënten

De groene daken zijn een ontwerp van EGM Architecten en maken deel uit van de zogenoemde healing environment, waarmee het ziekenhuis wil bijdragen aan een voorspoedig herstel van de patiënten. “Veel groen is belangrijk; ook in een zorgomgeving zoals het Erasmus MC. Onderzoek toont ook aan dat een groene omgeving rustgevend werkt, en uitzicht op groen de verblijfsduur van de patiënt in het ziekenhuis verkort”, schrijft EGM Architecten op hun website.

Met bed in de boomgaard

Volgens het architectenbureau zijn de daktuinen toegankelijk gemaakt voor patiëntbedden. De groene daken worden daarnaast ingericht als kleine boomgaarden, waarin appel- en perenbomen op kleine heuvels worden geplant.

Dakheld

Voor de plaatsing van de daktuinen is het Erasmus MC beloond met de Dakheld, een prijs voor de duurzaamste bijdrage aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland.

“Het is fijn dat de daktuinen op deze manier worden gewaardeerd. Ze zijn het slotakkoord van al onze inspanningen om voor patiënten, bezoekers en medewerkers een aangename omgeving te creëren”, zegt Liesbeth van Heel, senior beleidsadviseur van het Erasmus MC, in een persbericht.

bronnen: duurzaambedrijfsleven.nl, egm.nl, erasmusmc.nl,

Bol AlgemeenBol Algemeen