Home Nieuws Groene startups ondersteund door Let it Grow

Groene startups ondersteund door Let it Grow

Groene startups ondersteund door Let it Grow
0

Let it Grow, een innovatie-initiatief van Royal FloraHolland vroeg in mei ondernemers met groene, innovatieve concepten te komen die de stad moeten gaan vergroenen. Uit de ruim honderd inzendingen werden uiteindelijk zeven initiatieven gekozen. Vanaf 24 oktober krijgen de ondernemers achter deze initiatieven gedurende vijf maanden ondersteuning en € 100.000,- om hun ideeën te realiseren.

Technische innovaties

Wat opvalt is dat de meeste van de geselecteerde initiatieven een technische insteek hebben. Zo biedt Sprinklr seizoensdozen met planten, kruiden en groenten bij mensen thuis, inclusief een smart-coach-app die helpt bij de verzorging. ConnectedGarden en Gardian ontwikkelen apps en interfaces, waaronder een sensor voor de tuin en een platform waarmee de tuingegevens worden geanalyseerd. Vergelijkbaar daarmee is CressToday, een kweekinstallatie voor thuis die gebruikmaakt van een zuinig en effectief led-groeilicht. Interessant is ook Living Lights, een lamp die zijn eigen energie vergaart uit de elektronen die tijdens de fotosynthese van de plant vrijkomen in de bacteriën in de bodem. De twee initiatieven die minder gericht zijn op soft- of hardware innovaties zijn de hippe Amsterdamse plantenwinkel Wildernis en de vergroeningsbeweging Gewildgroei, die zich hard maakt voor spontane vegetatie in de stad.

Let-it-grow-logo

Vergroening van de stad

“Let it Grow heeft de ambitie om het leven van mensen in steden gezonder en gelukkiger te maken met bloemen en planten. Ik ben ervan overtuigd dat deze start-ups hieraan gaan bijdragen. Ik kan niet wachten om ze te helpen bij het laten groeien van hun baanbrekende initiatieven”, zegt Silke Tijkotte van Let it Grow.

 

Selectiedag Let it Grow Lab from Let it Grow on Vimeo.

bron: Royal FloraHolland
beeld: still uit video

 

Reacties
webredactie De redactie struint 24/7 het web voor je af, op zoek naar de leukste, opvallendste en meest inspirerende weetjes, artikelen, filmpjes en plaatjes over groene onderwerpen! Tips zijn altijd welkom via redactie[at]247green.nl