Home planten kruiden Lavendel bloeit vroeger dan ooit!

Lavendel bloeit vroeger dan ooit!

Lavendel bloeit vroeger dan ooit!
0

Normaal staat de eerste boerenlavendel pas eind mei in bloei, maar door het warme weer in maart kan lavendelkweker Van Woudenberg in Zevenhuizen twee maanden eerder afleveren dan normaal. 

Lavendel vroeger dan ooit in bloei

Zo’n vroege bloei is nog niet eerder voorgekomen. De medewerkers van het bedrijf hebben dan ook hun handen vol om de vorstbestendige tuinplanten uit te leveren aan tuincentra in Nederland, Duitsland en Engeland. Volgens het bedrijf is de populariteit van lavendel in Nederland de laatste jaren enorm gestegen. Lavendel heeft een kalmerende werking, maar ook is het een trend om het plantje te verwerken in salades.

4,5 miljoen planten

Van Woudenberg, één van de grootste lavendelkwekers van ons land, verwacht tot begin juni een recordaantal van 1,5 miljoen lavendelplanten uit te leveren. Behalve in Nederland heeft Van Woudenberg ook kwekerijen in Portugal en België. Het familiebedrijf produceert in totaal zo’n 4,5 miljoen tuinplanten in meer dan 100 verschillende soorten.

Lavendel favoriet van Thierry Baudet

Inmiddels weten we ook dat Lavendel de favoriete geurplant is van FvD-voorman Thierry Baudet, een gegeven dat creatieve geesten heeft geïnspireerd tot het maken van grappige filmpjes zoals:

bron:Sierteeltnet.nl

Reacties