1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Oude snelweg wordt groene wandelweg in Seoul

Oude snelweg wordt groene wandelweg in Seoul

Oude snelweg wordt groene wandelweg in Seoul
0

Onlangs opende in het Zuid-Koreaanse Seoul de 983 meter lange skygarden die ontworpen is door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Het project Seoullo is de herbestemming van een verhoogde snelweg uit 1970 tot wandelpark. Het bijna een kilometer lange viaduct voor voetgangers ligt vlakbij het centraal station van Seoul.

Wandelpad met 2400 planten

MVRDV heeft zich vanaf de start in 2015 hard gemaakt om de vergeten infrastructuur als aanjager van een groenere stad in te zetten. Het 16 meter hoge lineaire park op een staal- en betonstructuur bevat de grootste variëteit aan planten in Korea.

beeld © MVRDV

Verdeeld over 645 potten zie je 50 families en 228 soorten van struiken, bomen en bloemen. In totaal zijn er 2400 planten. Nieuwe bruggen en trappen verbinden het viaduct met winkels, hotels en tuinen in de stad.

beeld © MVRDV

Geurselectie

De groene wandelweg is ingericht met een strenge indeling op kleur, geur, identiteit en compositie. Net als bij de High Line in New York, vormgegeven door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf, biedt Seoullo een plek aan activiteiten als voorstellingen, ontmoetingspunten en cafés.

Blauw verlicht

’s Avonds wordt de skygarden spectaculair blauw verlicht, een kleur die volgens MVRDV vriendelijk voor de natuur is.

beeld © MVRDV

 

 

bronnen: rtlnieuws.nl, bright.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen