1. Home
  2. Tuin
  3. 5 tips voor het paasweekend

5 tips voor het paasweekend

0

Het paasweekend is een lekker lang weekend, dus tijd genoeg om er op uit te trekken of natuurlijk binnen aan de slag te gaan met groen! Wij geven je 5 leuke tips om je paasweekend goed te besteden. 

Tip #1 Bloemige paasbrunch

Een paasbrunch met vrienden of familie? Op mooiwatbloemdoen.nl vind je een video waarbij een tafel prachtig versierd wordt met bloemen.

Tip #2 Naar de Keukenhof

Dit jaar is de Keukenhof vlak voor het paasweekend geopend. Tot en met 16 mei kun je genieten van het park vol bloeiende bloembollen. Het thema dit jaar is ‘Gouden Eeuw’. In de 17de eeuw werd Holland rijk door de handel overzee. Waaronder natuurlijk in tulpenbollen. Een 250 m2 groot bloembollen mozaïek in de vorm van een Delfts blauwe tegel met onder andere Amsterdamse grachtenpanden symboliseert het thema. Het mozaïek – te zien naast het Oranje Nassau paviljoen – is gemaakt van Muscari, tulpen en krokus. Ga jij naar Keukenhof? Wij zijn benieuwd naar wat jij het mooiste vond! Laat je hiervan foto’s zien in de community?

Tip #3 Kunstwerk voor op tafel

Wil je zoals een bloemstylist aan de slag, dan vind je genoeg inspiratie voor paasdecoraties op Flower Factor. Hier zie je onder andere werk van Pim van den Akker met narcissen in een struisvogelei, en David Ragg met blauwe druifjes. Ben je klaar met je paasdecoratie, ga dan nog snel naar onze paaswedstrijd en upload jouw creatie! Dit kan nog tot en met 29 maart. De eigenaar van het kunstwerk met de meeste stemmen wint een heerlijk Tony Chocolonely pakket!

Tip #4 Bloemen van verre in Haarlem

Regent het? De kans is groot dit weekend. Ga dan naar het Teylers Museum in Haarlem. Daar is de tentoonstelling Bloemen van verre te zien. Wil je wat meer zien van Haarlem dan kun je ook de Tulpomania Tour door de oude binnenstad volgen en zelfs een combinatieticket met de Keukenhof kopen.

Tip #5 Paaseieren zoeken in de Tuinen van Appeltern

Ga maandagmorgen tweede paasdag naar de Tuinen van Appeltern eieren zoeken met je kinderen!

Wat ga jij doen met Pasen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bol AlgemeenBol Algemeen