1. Home
  2. Nieuws
  3. 10 tuinevents die je niet mag missen deze zomer!

10 tuinevents die je niet mag missen deze zomer!

10 tuinevents die je niet mag missen deze zomer!
0

Eerder schreven we al over de Internationale Kwekerijdagen bij Landgoed Bingerden – dé plek voor iedereen die bijzondere planten zoekt voor de tuin. Maar er zijn deze zomer nog veel meer tuinevents die een bezoekje waard zijn. Pak een pen en je agenda, want we zetten er alvast 10 voor je op een rij! 

1. FLEURIG – 12 t/m 19 juni

Nog de hele week kun je terecht in De Tuinen van Appeltern voor dit evenement, boordevol workshops, tuinadviezen en demonstraties.
Meer info: www.fleurig.nl

2. Landgoed Nienoord Fair – 18/19 juni

Voor de eerste maal wordt zaterdag 18 juni en zondag 19 juni 2016 op het Groningse Landgoed Nienoord een fair georganiseerd. Over de fair kunnen we nog niets zeggen, maar het statige landhuis lijkt ons zeker een bezoektje waard!
Meer info: www.landgoednienoordfair.nl

Landgoed Nienoord
Landgoed Nienoord

 

3. Tuinendagen Landgoed Vollenhove – 24 t/m 26 juni

Het buitenleven staat centraal bij de Tuindagen op Landgoed Vollenhove in de Bilt bij Utrecht. Tijdens dit evenement zijn alle tuinen opengesteld, die de rest van het jaar voor het publiek gesloten zijn. Met muziek, stands en rondleidingen meer dan het bezoeken waard!
Meer info: www.landgoedvollenhove.nl

3. Home and Garden fair Kasteel Hoensbroek – 2/3 juli

Bij kasteelmuseum Hoensbroek in Limburg wordt jaarlijks een Home and Garden Fair georganiseerd. Laat je verrassen bij het zien van de diverse modeltuinen en vijvers. Vraag advies, laat je inspireren voor je eigen tuinontwerp en aanleg.
Meer info: www.homeandgardenfairs.com

4.Dahlia- en Tuinbrocantedagen – 1/2 juli en 8/9 juli

Op kwekerij ‘De Boschhoeve’ te Wolfheze (nabij Arnhem) worden twee weekenden lang de zomerbollen ‘in het zonnetje’ gezet. In de landelijk gelegen tuinen worden zomerbollen veelvuldig toegepast. Ze geven maandenlang kleur aan de grote zomer- en najaarsborders, maar zijn ook een waardevolle aanvulling in de decoratieve moestuin. Kom genieten!
Meer info: www.boschhoeve.nl

5. Agapanthus- en kasteeltuinmarkt – 16 juli

Het prachtige Kasteel Rosendael in Rozendaal bij Arnhem staat op 16 juli geheel in het teken van de ‘Liefdesbloem’, de Agapanthus. Kwekers van deze bijzondere kuipplant komen met hun planten, de op Rosendael reeds aanwezige agapanthuscollectie versterken en bieden ook hun planten te koop aan! Meer info: www.glk.nl

Kasteel Rosendael
Kasteel Rosendael

6. Flower Festival Kijktuinen Nunspeet – 30 juli

Het Flower Festival bij de kijktuinen in Nunspeet staat in het teken van kleur en biedt een bijzonder sortiment van zeldzame borderplanten. De tuinen zelf bieden een grote variatie aan de liefhebber: zo zijn er de borders van vaste planten met mooie kleurencombinaties oplopend van wit, zacht geel, zacht rose, purper en blauw tot geel oranje en rood. Er is een klassieke rozentuin en in de veentuin en de schaduwtuin vindt men een grote verscheidenheid aan de meest bijzondere schaduwplanten.
Meer info: www.kijktuinen.nl

7. Open dag de Zintuigentuin – 31 juli

In Heerhugowaard nabij  Alkmaar kun je op 31 juli een kijkje nemen in de Zintuigentuin. De ruim 10.000 m2 grote landschapstuin is een spannende tuin vol afwisseling. Alle zintuigen ontwaken en staan op scherp tijdens het avontuur van genieten en verwondering. Een tuin waarin u de tijd vergeet dus neem daar genoeg van mee!
Meer info: www.dezintuigentuin.nl

8. Naar Buiten! – 3 t/m 6 augustus

Thema van dit tuinvent op Landgoed de Schaffelaar in Barneveld is ‘Oud-Hollandsch’, dat betekent: veel aandacht voor oude ambachten en beroepen, Oud-Hollandse spelen, sfeervolle aankleding in stijl.
Meer info: www.naarbuiten.nu

9. Open tuindagen Hofstede Het Holt – 6/7 augustus

In een afwisselend landschap in de buurt van Brummen, in de zogenaamde “Landgoederenzone”, ligt de tuin van Hofstede Het Holt. De tuin van Hofstede Het Holt is een echte landschapstuin met een oppervlakte van ongeveer 15.000m2. In samenwerking met diverse tuinen en kwekers in de regio Veluwe/Achterhoek is een aantal eendaagse tuinarrangementen samengesteld.
Meer info: www.hofstedehetholt.nl

Hofstede Het Holt
Hofstede Het Holt

10. Landgoedfair Heerlijkheid Mariënwaerdt – 17 t/m 21 augustus

Alweer de 22e editie van dit grote buitenevenement. Neem een kijkje op het landgoed en ervaar het echte buitenleven. Het thema dit jaar: van Hollandse bodem, met veel streekproducten, mooie handgemaakte producten en ander moois uit eigen land.
Meer info: www.marienwaerdt.nl

 

uitgelichte afbeelding: still uit de film 20 jaar Kwekerijdagen Bingerden door Maxime van der Maesen

Bol AlgemeenBol Algemeen