1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. 8 favoriete natuurwandelingen

8 favoriete natuurwandelingen

0

Wij van de redactie, houden wel van een goede natuurwandeling. Niet zo gek dus dat we zo onze eigen favoriete plekken hebben. Deze prachtige locaties met ‘uitspanning’ delen we graag, maar sst… niet aan iedereen vertellen!

Deze favoriete natuurwandelingen staan in willekeurige volgorde, hoewel nummer 1 twee keer genoemd is. Bij alle locaties is ook een café-restaurant in de omgeving om nog even lekker na te genieten. Vaak met prachtig terras, soms met speeltuin voor (kleine) kinderen. Kijk altijd even op de website voor openingstijden of bijzonderheden. Geniet van je wandeling!

Natuurwandelingen in het park, bos of op de heide

  1. Utrechtse Heuvelrug – Amerongse Bos met bos- pannenkoekenrestaurant ‘t Berghuis. Mooi terras met zicht op grote speeltuin. Verschillende boswandelingen mogelijk vanaf het restaurant.
  2. Kasteelpark Kasteel Groeneveld, Baarn – lunchen bij Grand Café Groeneveld dat gevestigd is in het oude Koetshuis. Terras met zicht op het kasteel. Na een wandeling door het Engelse landschapspark kun je ook nog de moestuin gaan bezoeken.
  3. Kootwijkerzand, Radio Kootwijk is de grootste zandverstuiving in West-Europa en in het midden daarvan staat het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Aansluitend taart eten bij Restaurant No 15 bij hotel Hoog Soeren.
  4. Westduinpark Den Haag is een duingebied binnen de stadsgrenzen van Den Haag. Na de wandeling kun je vanaf ongeveer midden maart tot in de herfst lekker eten bij strandpaviljoen De Kwartel.
  5. De Posbank Rheden in het Nationaal Park Veluwezoom. Kopje koffie bij paviljoen De Posbank.
  6. Sint Pietersberg en Cannerberg in Limburg. Parkeren en wat drinken doe je op het mooie terras van Chateau Neercanne.
  7. Rhijnauwen en Amelisweerd ten zuidoosten van Utrecht. Mooi om te wandelen, picknicken of kanoën op de Krommerijn. Eten of drinken doe je bij Theehuis Rhijnauwen of bij de Veldkeuken in Amelisweerd. Vergeet niet om even te kijken bij de tuinwinkel en pluktuin Tuinderij Amelishof.
  8. Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug bij Overberg/ Egelmeer met start- en eindpunt restaurant de Holle Boom.

 

 

Bol AlgemeenBol Algemeen