1. Home
  2. 247Green
  3. Bloembollen: de keuze is reuze!

Bloembollen: de keuze is reuze!

Bloembollen: de keuze is reuze!
0

Tuinieren is vooruitzien. Dat betekent dat je in het najaar al aan de slag moet voor het komende voorjaar. De maanden september en oktober zijn de periode om voorjaarsbollen in de grond te doen. Zo zorgen bloembollen komend voorjaar weer een vrolijke kleurige tuin.

Bloembollen voor iedere smaak

Bloembollen zijn een populaire keuze onder tuiniers vanwege hun kleurrijke en geurige bloemen. Ze zijn gemakkelijk te kweken en kunnen een tuin in elk seizoen opfleuren. Er zijn echter zoveel verschillende soorten bloembollen beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke het beste bij jouw tuin past. In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire soorten bloembollen bespreken, zodat je een goede keuze kunt maken voor je tuin.

Tulpen

Tulpen zijn waarschijnlijk een van de bekendste soorten bloembollen. Ze komen oorspronkelijk uit Turkije en zijn in de 16e eeuw naar Nederland gebracht, waar ze al snel populair werden. Tulpen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van felrood tot zachtroze en zelfs zwart. Tulpen zijn voorjaarsbollen en kunnen een mooi spektakel vormen wanneer ze in grote aantallen worden geplant.

Narcissen

Narcissen zijn een andere favoriet onder tuiniers. Ze hebben een kenmerkende trompetvormige bloem en komen in verschillende kleuren en maten voor. Narcissen bloeien meestal in het vroege voorjaar en kunnen een prachtig contrast vormen met andere bloemen in de tuin. Ze groeien goed in zowel zon als halfschaduw en zijn relatief gemakkelijk te verzorgen.

Hyacinten

Hyacinten zijn geliefd om hun heerlijke geur. Ze bloeien in het vroege voorjaar en komen in verschillende kleuren voor, waaronder blauw, roze, wit en geel. Hyacinten kunnen zowel in de tuin als in potten worden geplant en voegen een vleugje elegantie toe aan elke ruimte waarin ze groeien.

Lelies

Lelies zijn prachtige bloemen die bekend staan om hun opvallende bloemblaadjes en zoete geur. Ze komen in verschillende kleuren voor, waaronder wit, geel, roze en rood. Lelies bloeien meestal in de zomer en kunnen een mooi effect creëren in de tuin. Ze hebben echter wel een goed doorlatende grond nodig en moeten regelmatig worden bewaterd.

Krokussen

Krokussen zijn kleine bloembollen die in het vroege voorjaar bloeien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder paars, wit en geel, en kunnen een vrolijk accent toevoegen aan je tuin. Door op verschillende plekken een bloembol te plaatsen kun je een mooie samenhangende tuin creëren. Krokussen zijn gemakkelijk te kweken en gedijen goed in zowel zon als halfschaduw.

Dahlia’s

Dahlia’s zijn geen voorjaarsbloeiers, maar prachtige bloemen die in de zomer en herfst bloeien. Ze komen in een breed scala aan kleuren en vormen voor, variërend van kleine enkele bloemen tot grote dubbele bloemen. Dahlia’s zijn er in verschillende maten en kunnen een echte eyecatcher zijn in je tuin. Ze hebben echter wel een beschutte plek nodig en moeten regelmatig worden bewaterd. Anders dan voorjaarsbollen, die je in de hersft plant, stop je dahliabollen in het voorjaar, pas na de vorst, in de grond.

 

Bol AlgemeenBol Algemeen