1. Home
  2. Nieuws
  3. Tulpenteler wint duurzaamheidsprijs

Tulpenteler wint duurzaamheidsprijs

Tulpenteler wint duurzaamheidsprijs
0

Tulpenteler Niek Kreuk uit Andijk heeft de Martien Zandwijk Prijs 2018 gewonnen voor zijn grote inzet voor verduurzaming van de tulpenteelt.

Schone, duurzame bollen

Kreuk krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist omdat hij zich inzet voor de verduurzaming van de hele bollensector. Hij heeft zich bijvoorbeeld sterk gemaakt voor innovaties op het gebied van waterzuivering en energiebesparing. Binnen vele vakorganisaties, waaronder de KAVB en GreenPort Noord-Holland Noord is Kreuk een pleitbezorger van verduurzaming. De activiteiten van Kreuk voor scholieren zijn ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs.

Martien Zandwijk Prijs

De duurzaamheidsprijs is vernoemd Martien Zandwijk, de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen. Tot zijn dood in 2013 was Martien een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak.De prijs is uitgereikt door Elly Zandwijk, de weduwe van Martien. De prijs bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door lelieteler Hans van der Heijden uit Vledder. De Martien Zandwijk Prijs is ingesteld door de KAVB.

Niels Kreuk met de Martien Zandwijk Prijs
Niels Kreuk met de Martien Zandwijk Prijs

bron: greenity.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen