Dit weekend is het weer Kom in de Kas!

Op 1 en 2 april a.s. is het feest in de Nederlandse kassen vanwege Kom in de Kas. Tijdens dit jaarlijkse open weekend is iedereen welkom in de kassen van de Nederlandse tuinders. Zo’n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over heel Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen. […]

Haal het oerwoud in huis met een Bromelia

Zin om mee te doen met de oerwoudtrend? Met een Bromelia creëer je snel en makkelijk dat typisch tropische gevoel, zonder dat je je hele huis overhoop hoeft te halen. Oer(sterke)plant De Bromelia is vermoedelijk zo’n 65 miljoen jaar geleden ontstaan. Fossiele exemplaren zijn gedateerd op 30 miljoen jaar geleden, zodat ze met recht oerplanten […]

Spinazieblad wordt… mensenhart!

Spinazie is niet alleen een supergezonde groente, het blijkt een plant te zijn waaraan je een hart kunt laten groeien! Hartweefsel Het klinkt ongelooflijk, maar toch is het waar: wetenschappers zijn in staat om hartweefsel te laten groeien met behulp van….spinazie! In een recente studie beschrijven beschrijven onderzoekers van o.a. het Worcester Polytechnic Institute (WPI) […]

Unieke vondst: 13.000 jaar oud bos bij Leusden!

Bij werkzaamheden op een landgoed bij het Utrechtse Leusden zijn onlangs de resten gevonden van een dennenbos van 13.000 jaar geleden. Volgens wetenschappers gaat het om een unieke vondst die ons meer kan vertellen over klimaatverandering! Goed bewaard De boomstammen zijn zo goed bewaard gebleven omdat ze tijdens één of meerdere stormen zijn omgewaaid en daarna […]

Poolse eik Boom van het Jaar 2017

De Poolse eik Józef is verkozen tot het Europese Boom van het Jaar 2017. De 650-jaar oude boom kreeg 17.597 van de in totaal 125.568 stemmen uit heel Europa. De uitslag van de verkiezing werd op onlangs bekendgemaakt in het gebouw van de Europese commissaris van Milieu. Nationaal symbool De winnende boom Józef is niet […]

Verse en lokale kruiden bij de Bijenkorf

Mooi bericht van groen ontwerpbureau Grow Down Town uit Amsterdam: zij ontwikkelden het concept “elke dag vers oogsten” als eyecatcher in Restaurant Kitchen van de Amsterdamse Bijenkorf. Blikvanger Door de nieuwe kruidenbakken in het restaurant te plaatsen kunnen de chefs dagelijks met verse kruiden koken en garneren en heeft het restaurant er een mooie blikvanger […]