1. Home
  2. Tuin
  3. Haal het oerwoud in huis met een Bromelia

Haal het oerwoud in huis met een Bromelia

Haal het oerwoud in huis met een Bromelia
0

Zin om mee te doen met de oerwoudtrend? Met een Bromelia creëer je snel en makkelijk dat typisch tropische gevoel, zonder dat je je hele huis overhoop hoeft te halen.

Oer(sterke)plant

De Bromelia is vermoedelijk zo’n 65 miljoen jaar geleden ontstaan. Fossiele exemplaren zijn gedateerd op 30 miljoen jaar geleden, zodat ze met recht oerplanten genoemd kunnen worden. Bromelia komt oorspronkelijk uit het ruige Andesgebergte en de warme oerwouden van Uruguay, maar is tegenwoordig in heel Midden- en Zuid-Amerika te vinden. Sommige soorten groeien op de grond, anderen zijn epifyten. Dat wil zeggen dat de plant op bomen kan groeien zonder daar voedsel aan te onttrekken. Dat haalt bromelia met zijn bladeren en wortels als vocht uit de lucht.

Jungalow

De moderne versie van ‘de tropen bij je thuis’ is de ‘Jungalow-stijl’. Ideale elementen hierin zijn bromelia’s die met hun vrolijke kleuren en prachtige vormen de Factor Exotisch hebben. Maar je hoeft er niet meteen een hele muur mee vol te hangen, het gaat tegenwoordig meer om jungle-accenten. Zoals in deze roomdivider: door hier en daar een plankje te verwijderen, hebben je bromelia’s de ruimte en heb je toch het jungalow-effect, maar dan lichter en transparanter.

Room divider
Room divider

 

bron: mooiwatplantendoen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen