1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Nature Today app geeft alle natuurinformatie uit jouw omgeving

Nature Today app geeft alle natuurinformatie uit jouw omgeving

0

Nederlanders realiseren zich niet welke schat aan natuurinformatie beschikbaar is voor elke locatie. Nature Today Go gaat deze rijkdom zo beschikbaar maken dat je altijd en overal ziet wat er in de natuur om je heen gebeurt, welke dieren en planten je tegen kunt komen en welke natuuractiviteiten je kunt doen. Vandaag start een crowdfunding. Iedereen kan zijn/haar favoriete informatie aangeven.

 

Er is geen ander land in de wereld waar de natuur zo gedetailleerd en frequent in beeld is gebracht dan in ons land. Vele organisaties zijn samen met honderdduizenden natuurliefhebbers dag in dag uit bezig met het monitoren en analyseren van de natuur. Voor letterlijk elke locatie is bekend welke vogels, vlinders en zoogdieren je wanneer tegen kunt komen, welke dieren en planten gezien zijn, welke bodem er onder je voeten ligt, wat het risico op tekenbeten is en ga zo maar door. De meeste informatie is moeilijk of niet te verkrijgen. Nature Today, het natuurinformatieplatform waar meer dan 20 natuurorganisaties, kennisinstellingen en overheden dagelijks actuele ontwikkelingen in de natuur publiceren, gaat deze rijkdom toegankelijk maken via Nature Today Go. Waarom? Omdat natuur onder zeer grote druk staat. Met Nature Today Go willen ze nog veel meer mensen activeren om de natuur te steunen door ze te laten zien hoe mooi, interessant, divers en belangrijk onze directe omgeving eigenlijk is.

Altijd en overal: bekijk de rijkdom aan natuurinformatie

Zodra Nature Today Go beschikbaar is, kun je altijd eenvoudig zien welke (bijzondere en minder bijzondere) dieren en planten je tegen kunt komen, welke gezien zijn en welke de komende dagen te zien zijn. Nature Today Go zal niet alleen interessant zijn in natuurgebieden, maar ook in stad en dorp of in het agrarisch gebied. Mensen zullen verrast zijn op hoeveel plaatsen hard gewerkt wordt aan het versterken, beheren en monitoren van natuur. Ook maakt Nature Today  het veel makkelijker om hieraan zelf bij te dragen door middel van overzichten van natuuractiviteiten of (vrijwilligers)projecten die bij jou in de buurt uitgevoerd worden en hoe je mee kunt doen.

In de demo zie je welke natuurinformatie Nature Today Go midden in Amsterdam rond half januari zou kunnen presenteren.

Crowdfunding: bepaal mee, welke natuurinformatie eerst

Door een financiële bijdrage van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland kan Nature Today dit voorjaar een start maken met de bouw van Nature Today Go. Om gelijk vanaf de start zo veel mogelijk natuurinformatie beschikbaar te maken, vragen ze publiek en organisaties om ons te helpen minimaal 25 duizend euro op te halen via onze crowdfundingactie. Iedereen die een financiële bijdrage levert mag stemmen welke informatie wordt opgenomen. De informatie met de meeste stemmen krijgt voorrang bij de ontwikkeling. Een donatie vanaf 25 euro wordt omgezet in een tegoed voor toegang tot alle informatie en iedereen die een donatie doet vanaf 50 euro krijgt later dit jaar een uitnodiging om Nature Today Go te testen. Nature Today ziet er naar uit om samen met een groot aantal mensen en organisaties de rijkdom aan natuurinformatie te gebruiken om de kennis over, het genieten van en de steun voor de natuur te vergroten.

bron en foto’s: Nature Today

Bol AlgemeenBol Algemeen