1. Home
  2. 247Green
  3. Op zoek naar een lounge set? Hier moet je op letten.

Op zoek naar een lounge set? Hier moet je op letten.

Op zoek naar een lounge set? Hier moet je op letten.
0

Lekker loungen tussen het groen in je eigen tuin, wie wil dat nou niet? Je kunt natuurlijk gewoon op je blote voeten languit in het gras gaan liggen. Maar wil je iets meer comfort, dan is een lounge set best een goed idee. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n set? Hier een paar tips.

 

Tip 1: Kies voor duurzaam

Ga je investeren in een loungeset laat je dan goed informeren over de duurzaamheid van de materialen waarvan de set is gemaakt. Vraag je af hoeveel onderhoud wil je plegen aan je tuinset. Een all weather set is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor alles buiten kunt laten staan, zelfs de kussens. Vraag ook naar de herkomst van de materialen. Hardhout bijvoorbeeld kan duurzaam geoogst zijn, zoals FSC-hout. Want je wilt natuurlijk niet bijdragen aan grootschalige illegale houtkap van het regenwoud in Brazilië. Plastic dat hergebruikt is, of kan worden heeft natuurlijk ook de voorkeur boven wegwerpplastic.

Tip 2: Neem de set die bij je tuin past

Meet eerst je tuin goed op, voordat je gaat shoppen. Die mooie set die je op het oog heb kan prachtig staan in de grote tuin op de afbeelding of in de winkel, maar als je een beperkt tuinoppervlak hebt, neemt hij zomaar je hele tuin in beslag. Meten is weten!

Tip 3: Ga voor kwaliteit!

Dit heeft verband met onze eerste tip. Kwaliteit is in de meeste gevallen ook duurzaam. En goedkoop is duurkoop. Een wat duurdere loungeset is vaak ook van betere kwaliteit en gaat (veel) langer mee. Ook dat is milieubewust!

Tip 4: Vergeet de parasol niet.

Heerlijk loungen in de zon is fantastisch totdat…de zon te fel en te heet wordt. Zeker in juni en juli is een parasol onmisbaar. Vaak moet je deze los erbij kopen, en dat wordt nog al eens vergeten. Het zou zonde zijn als je een mooie set hebt, maar die niet kan gebruiken vanwege de hitte en zonnekracht.

Tip 5: Berg je kussens goed op

De meeste loungekussens zijn weerbestendig, maar toch is het niet slim om tuinkussens buiten te laten liggen als je de tuinmeubels niet gebruikt. Ook al berg je je all weather kussens op in de schuur, zolder of je tuinhuisje, op den duur kunnen er vochtplekken of schimmels ontstaan in de stof. En dat is zonde! Door de tuinkussens goed op te bergen in een opbergtas of opbergbox, blijven ze veel langer mooi.

 

Bol AlgemeenBol Algemeen