1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. Park Veluwezoom in de spotlights

Park Veluwezoom in de spotlights

Park Veluwezoom in de spotlights
0

In de Nederlandse editie van National Geographic staat een mooie reportage over Park Veluwezoom, het oudste nationale park van ons land.

5100 hectare natuur

Nationaal Park Veluwezoom bestrijkt het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen en is sinds 1911 in bezit van Natuurmonumenten. Het park bestaat uit ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Het landschap kent zeer veel variatie. Dit komt vooral door de ijstijden, waarin heel wat hoogteverschillen zijn ontstaan in de vorm van stuwwallen met daarin gelegen grote erosiedalen.

Posbank

Van oudsher is Nationaal Park Veluwezoom een fijne plek om te recreëren. De belangrijkste trekpleister is de bijna 90m hoge Posbank. Die biedt een schitterend uitzicht: bij helder weer kijk je meer dan 20 km ver en zijn zelfs de heuvels van Montferland en het Rijk van Nijmegen te zien!

Genot voor het oog

In de reportage in NatGeo komen boswachters Jan Potkamp en André ten Hoedt aan het woord. Fotograaf Jan Vermeer voorzag het artikel van prachtige foto’s van heidevelden, bos en natuurlijk de indrukwekkende herten. Filmmaker Marijke Ottema maakte deze sfeervolle video:

bronnen: National Geographic, Natuurmonumenten
foto: Pixabay

Bol AlgemeenBol Algemeen