1. Home
  2. Promotie
  3. Je tuin de upgrade geven die het verdient

Je tuin de upgrade geven die het verdient

Je tuin de upgrade geven die het verdient
0

Met een tuin kun je alle kanten op: lekker klussen, je eigen groente kweken, je uitleven in tuinontwerpen, maar ook om lekker te relaxen en even jezelf losmaken van de wereld door bijvoorbeeld en te genieten van de eerste lentezon. ’s Zomers is je tuin natuurlijk dé plek om gezellig met vrienden en familie door te brengen. 

Maak je tuin natuurlijk én comfortabel

Wij houden van natuurlijke tuinen, met veel groen en weinig tegels. Dat is belangrijk voor de biodiversiteit en om voorbereid te zijn tegen extreem weer, zoals regen en hitte. Liever gras met mooie borders, dan tegels of – nog erger – kunstgras. Maar dat betekent natuurlijk niet dat een natuurlijke tuin niet ook comfortabel kan zijn. Zeker als je van plan bent feestjes in de tuin te houden, barbeques te organiseren en daarvoor je vrienden en familie uit te nodigen kun je een hoop doen om het gezellig te maken. Ook in een natuurlijke, biodiverse tuin misstaat een loungeset hoekbank niet. Vooral als je de ruimte ervoor hebt is dit een ideale manier om ervoor te zorgen dat je gasten kunnen relaxen en genieten van de bloemetjes en bijtjes in jouw tuin. En het is ook fijn voor jezelf, als je na een harde dag werken lekker van de zon wilt genieten met een biertje of een wijntje. Geen plek voor zo een grote loungeset hoekbank? Dan kan je er ook voor kiezen om een kleinere tuinset te nemen waar je de stoelen kan aanschuiven aan de tafel. Dit neemt minder ruimte in dan een loungeset.

Pleeg onderhoud aan je tuin!

Een natuurlijke tuin betekent niet dat je geen onderhoud moet plegen. Tuinieren is per definitie een beetje sturing geven aan de natuur. Spontane plantjes in je birder – voor sommigen onkruid – schoffel je weg of bestrijd je door andere soorten aan te planten die wel gewenst zijn. Heb je schuttingen of ander tuinhout, dan vraagt dat af en toe een schuurbeurt en een lakbeurt. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is het belangrijk om je tuinmeubelen goed te onderhouden. Heb je kunststof tuinmeubelen? Dan is dat niet persé minder duurzaam! Als je ze goed onderhoudt en vooral beschermt met hoezen, dan gaan ze heel lang mee. Heb je bijvoorbeeld een loungeset hoekbank aangeschaft? Vergeet dan nieteen bijpassende loungeset hoes. Zo zorg je ervoor dat het kunststof van het meubel niet verkleurt in de seizoenen dat je de set niet gebruikt.

Bol AlgemeenBol Algemeen