1. Home
  2. Promotie
  3. Drie tips om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar

Drie tips om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar

Drie tips om jouw tuin klaar te maken voor het voorjaar
0

Het zonnetje begint te schijnen, je hoort de vogels alweer fluiten, de zomertijd is ingegaan en de temperaturen nemen toe. Alle tekenen zijn er dat de lente in aantocht is. Tijd om je tuin voorjaarsklaar te maken. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Drie praktische tips voor mensen met groene en minder groene vingers, om je tuin straks weer helemaal op te laten bloeien.

Onkruid verwijderen

Het begint allemaal met het verwijderen van onkruid. Terwijl je lekker warm bij de kachel zat, heeft het onkruid in de tuin alle kans gehad om weelderig te groeien. En als het lentezonnetje er eenmaal bijkomt, zullen de onkruidsoorten gestaag groeien en bloemen en zaden vormen. Het is belangrijk om de verspreiding van onkruid in de tuin al snel tegen te gaan. Begin daarom tijdig met het wieden van deze ongenode gasten.

Onkruid verwijderen kun je het best zo regelmatig mogelijk doen. Gebruik daarvoor de schoffel en de hand. Kom je hardnekkige meerjarige soorten als zevenblad of paardenbloem tegen? Dan is het belangrijk dat je ze met wortel en al uitgraaft. Anders blijven ze terugkomen.

Werken met een voedzame bodembedekker

Aan het begin van de lente is het verstandig om de tuinbedden te onderhouden, dit doe je met bijvoorbeeld tuinaarde. Maar waar gebruik je tuinaarde voor? Vrij simpel: het verbeteren van de bodem van je tuin. Op die manier krijgen de gewassen de voedingsstoffen die ze nodig hebben om verder te kunnen ontwikkelen. Je kan hier ook voedzame bodembedekking hiervoor gebruiken.

Een verse laag tuinaarde en een voedzame bodembedekking zorgt ervoor dat de planten kunnen groeien en bloeien, zodat je in de zomer in een kleurrijke tuin zit. Van tuinaarde knapt je tuin dus op.

Vul de plantenbakken en bloempotten

Als de tuinbedden er goed bij liggen, kun je beginnen met het vullen van plantenbakken en bloempotten. Vul ze met verse bloemen en planten. Kies dit voorjaar voor bijvoorbeeld rozen, viooltjes, geraniums of verschillende soorten groenten en fruit. Wanneer je de plantenbakken en bloempotten vult, is het belangrijk dat je ze voldoende vult met duurzame potgrond. Daardoor worden de gewassen optimaal ondersteund en kunnen ze goed doorgroeien.

Gebruik ook niet te veel potgrond, want dat heeft een nadelig effect op de planten. De potgrond mag niet uit de plantenbakken lopen als ze straks een aardige scheut water krijgen. Op Tuinshop.nl vind je alles wat je nodig hebt voor je tuin, zoals pokon, houtsnippers, hydrokorrels en meststoffen.

Zo ben je helemaal klaar voor het voorjaar en de komende zomer. Genieten in de tuin. Er is toch niets fijners?

Foto: Andrea Piacquadio via Pexels

Bol AlgemeenBol Algemeen