1. Home
  2. Nieuws
  3. Kleine tuin? Geen probleem! Modeste helpt je op weg.

Kleine tuin? Geen probleem! Modeste helpt je op weg.

Kleine tuin? Geen probleem! Modeste helpt je op weg.
0

Heb je een kleine tuin en weet je niet hoe je er iets leuks van kunt maken? Geen nood, want met de ideeën uit het boek “Ontwerpen en planten voor kleine tuinen” van 247Green-expert Modeste Herwig moet het lukken om ook van jouw tuin een prachtige groene oase te maken.

De kleine tuin in 25 voorbeelden

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen is een praktisch ideeënboek met 25 voorbeeldtuinen van bekende en minder bekende ontwerpers. De ontwerpen zijn heel divers, van strak tot weelderig, waardoor er voor iedere smaak wel iets tussen zit. Wat goed uit de verf komt is de aandacht voor de beplanting en de combinaties die er te maken zijn. Het boek is geen dikke pil, maar lekker  handzaam en bevat veel foto’s die natuurlijk door Modeste zelf zijn gemaakt. Naast inspiratie voor een tuinontwerp krijg je ook antwoord op veel praktische vragen: hoe laat je je tuin groter lijken, hoe voorkom je inkijk van de buren, welke planten zijn geschikt voor een kleine tuin en hoe maak je een onderhoudsvriendelijke tuin.

Praktische informatie

Heel praktisch in het boek zijn de plattegronden, de plantenlijstjes en de tips over materiaalgebruik. Achterin is een overzichtelijke plantenlijst opgenomen met – heel handig – de wetenschappelijke naam én de Nederlandse naam van de gebruikte planten en verder o.a. de bloeitijd, de bloemkleur, de hoogte en de hoeveelheid licht die de plant kan hebben.

Kortom: Ontwerpen en planten voor kleine tuinen is een praktisch en inspirerend boek!

Modeste Herwig

Modeste HerwigModeste Herwig komt uit een familie van beroemde tuinboekenschrijvers. Haar opa A.J. Herwig begon met het schrijven van tuinboeken en vader Rob Herwig is ’s werelds best verkochte groenauteur: hij heeft meer dan 9 miljoen boeken verkocht. Modeste is freelance fotograaf, maar maakt ook tuinfoto’s en plantenfoto’s in opdracht. Zij reist veel in binnen- en buitenland om tuinen en planten te fotograferen en nieuwe ideeën betreft tuinarchitectuur te volgen. Voor haar boeken en artikelen maakt Modeste zelf de foto’s en teksten. Inmiddels heeft zij zelf ook al 38 tuinboeken gemaakt. Ook zijn er diverse Duitse boeken verschenen. De vertaling van haar boek De familiemoestuin is bekroond met de DGG-Buchpreis (het beste Duitse tuinboek van 2008). Modeste verzorgt artikelen en tuinrubrieken voor diverse tijdschriften, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen en Buitenleven, en de kranten van HDC Media. Ook staan er regelmatig foto’s van haar in Engelse en Duitse tijdschriften.

Kijk voor meer informatie over Modeste op haar website: www.modesteherwig.eu

Ontwerpen en planten voor kleine tuinen

ISBN: 9789089896780
Pagina’s: 176
Afmeting: 170 mm x 200 mm x 13 mm
Gepubliceerd: 16-03-2016
Taal: Nederlands
Uitgever: Terra
Prijs: € 20,-

Bestellen kan bijvoorbeeld bij Bol.com

beeld: Modeste Herwig
Bol AlgemeenBol Algemeen