1. Home
  2. 247Green
  3. Thuis wakker worden in de jungle!

Thuis wakker worden in de jungle!

Thuis wakker worden in de jungle!
0

Je denkt er misschien niet snel aan, maar je kunt ook prima kamerplanten in je slaapkamer zetten! Ze vragen niet veel werk en geven een prachtige uitstraling. Hoe fijn is het om in een jungle wakker te worden?

Zuiverende werking

De planten die ik in het filmpje laat zien (ficus carica, alocasia en philodendron) hebben allemaal een zuiverende werking. Ze zorgen dus niet alleen voor meer sfeer en zuurstof, maar ze verhogen ook nog eens de luchtvochtigheid. Dat betekent een schoner én frissere lucht in je slaapkamer!

Betere nachtrust

Natuurlijk moet je ook zorgen voor een goede nachtrust. Planten kunnen je daarbij helpen. Lavendel bijvoorbeeld is rustgevend en zorgt ervoor dat je lekker slaapt.  Je kunt de gedroogde bloemen natuurlijk in een katoenen buideltje doen en dit in de slaapkamer leggen. Meer planten voor een goede nachtrust vind je in dit filmpje:

Informatie over de gebruikten planten:

Philodendron

De Philodendron-familie omvat wel honderden soorten. Mooi zijn bijvoorbeeld Philodendron ‘Atom’, Philodendron ‘Congo’, Philodendron ‘Fun Bun’ en Philodendron ‘Imperial Green’. Ze komen van oorsprong uit de regenwouden van Zuid Amerika. Deze grote kamerplanten gedijen prima met minder licht en kunnen niet goed tegen direct zonlicht, vooral in de middag. De plant heeft niet veel water nodig, maar het is wel belangrijk dat de grond altijd vochtig blijft – maar ook zeker niet te nat. De hoeveelheid water die hij nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de standplaats en grootte van de kamerplant. Begin daarom met kleine hoeveelheden water per gietbeurt. Is de grond na vier dagen nog steeds erg nat, geef dan minder per keer. Exemplaren met luchtwortels worden liever gesproeid.

Voor meer informatie over de overige planten, ga dan naar de volgende links:
Ficus carica
Alocasia

bron: groenehanden.tv

Heb je de uitzending van Groene Handen gemist? Geen probleem: hier kun je de hele aflevering terugkijken. Kijk elke zondag om 17:30 uur naar Groene Handen op RTL4!

logo Groene Handen

 

Bol AlgemeenBol Algemeen