1. Home
  2. Natuurnieuws
  3. ‘Verplicht tien bomen planten voor een diploma’

‘Verplicht tien bomen planten voor een diploma’

‘Verplicht tien bomen planten voor een diploma’
0

Vraag: Hoe kun je als land snel en eenvoudig honderden miljoenen bomen per jaar planten? Antwoord: laat elke scholier en student die afstudeert verplicht 10 bomen planten voordat ze hun diploma krijgen.

Zo gaan ze dat in ieder geval op de Filippijnen doen, nadat in mei van afgelopen jaar een wetsvoorstel is goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden. Met meer dan 12 miljoen studenten die afstuderen voor basisonderwijs, bijna vijf miljoen studenten die afstuderen van de middelbare school en zo’n 500.000 die afstuderen aan de universiteit, moet dit initiatief er voor zorgen dat er jaarlijks minstens 175 miljoen nieuwe bomen worden geplant.

525 miljard bomen

Door deze wet kan in de loop van één generatie een bos van wel 525 miljard bomen worden geplant, aldus de initiatiefnemer van de nieuwe wet Gary Alejano.Zelfs als slechts 10 procent van de geplante bomen zou overleven betekent dat dat er nog 525 miljoen bomen zouden zijn waar de jeugd in de toekomst van kan genieten, wanneer ze in de toekomst de ‘mantel van het leiderschap’ aannemen.’ De bomen zullen overal in het land worden geplant, van bosgebieden, mangrove- en beschermde natuurgebieden, maar ook in stedelijke gebieden onder het groenplan van de lokale overheid. Daarbij wordt gekeken welke inheemse soorten het meest geschikt zijn voor de locatie, het klimaat en de topografie van het gebied.

Gary Alejano (bron: https://www.facebook.com/GaryAlejano/)

Ministeries werken samen

Volgens het wetsvoorstel zullen het Filippijnse ministerie van Onderwijs en de Commissie voor Hoger Onderwijs de uitvoerende instanties zijn, in samenwerking met het ministerie van Milieu en Natuurlijke hulpbronnen (DENR), het ministerie van Landbouw, het ministerie van Landbouwhervorming en de Nationale Commissie voor Inheemse Volkeren. Volgens het wetsvoorstel is de onderwijsafdeling van het land verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe wet, terwijl andere organisaties, zoals de afdelingen Milieu en Landbouw, kwekerijen oprichten, zaailingen leveren, geschikte plantplekken identificeren en de voortgang van de bomen volgen.

Bron: CNN, Insider

Bol AlgemeenBol Algemeen