1. Home
  2. Promotie
  3. 6x Natuurlijke gevelbekleding inspiratie

6x Natuurlijke gevelbekleding inspiratie

6x Natuurlijke gevelbekleding inspiratie
0

De gevel van je huis is het eerste wat mensen zien. Het is je visitekaartje van je woning en heel bepalend voor de sfeer die je wilt uitstralen. Een natuurlijke gevelbekleding kan een goede en tegelijkertijd duurzame oplossing zijn. In dit artikel delen we 6x inspiratie voor natuurlijke gevelbekleding om jouw huis de uitstraling te geven die bij jou past.

1. Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is een klassieke keuze die nog steeds erg vaak gekozen wordt. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan een huis en kan in verschillende kleuren en stijlen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan verticale planken voor een moderne look of horizontale planken voor een meer traditionele uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld deze inspiratie op Pinterest.

2. Bakstenen gevelbekleding

Bakstenen worden ook veel toegepast voor gevelbekleding. Ze zijn immers een tijdloos materiaal en geven een robuuste uitstraling. Bakstenen kunnen zowel voor moderne als klassieke huizen worden gebruikt. Bakstenen zijn bovendien duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig, waardoor ze een goede investering zijn voor de lange termijn.

3. Natuursteen gevelbekleding

Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Hieraan kun je ook bijdragen door natuursteen toe te passen als gevelbekleding. Natuursteen geeft een exclusieve uitstraling aan een gevel en kan worden toegepast in verschillende vormen, zoals tegels, panelen of strips. Natuursteen is verkrijgbaar in allerlei kleuren en structuren, waardoor er voor iedere smaak en stijl wel een passende optie is. Indien je op zoek bent naar meer duurzame mogelijkheden, lees dan hier een artikel over het isoleren van je huis.

4. Groene gevelbekleding

Groene gevelbekleding, ook wel bekend als een verticale tuin of groene muur, is een innovatieve en duurzame manier om op je gevel toe te passen. Door planten op de gevel te doen, creëer je niet alleen een natuurlijke uitstraling maar verbeter je tegelijkertijd de isolatie en luchtkwaliteit rondom je huis. Er zijn allerlei systemen en plantensoorten beschikbaar om voor een groene gevel te zorgen. Om je huis als geheel groen te maken, kun je bijvoorbeeld ook een natuurlijke vijver in je tuin plaatsen.

5. Leisteen gevelbekleding

Leisteen is uiteraard ook een natuursteen, maar we hebben het als aparte categorie opgenomen. Het is een natuurlijk gesteente dat – zeker in het buitenland – veel wordt toegepast als gevelbekleding, omdat het een unieke uitstraling heeft en tegelijkertijd duurzaam is. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten grijs, zwart en groen en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Leisteen geeft een moderne en stoere look aan een gevel. Tot slot is er weinig onderhoud voor nodig.

6. Bamboe gevelbekleding

Bamboe is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat steeds meer gekozen wordt als gevelbekleding. Het brengt een warme en natuurlijke uitstraling met zich mee en kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast. Bamboe is lichtgewicht en eenvoudig te monteren, wat het een praktische keuze maakt voor gevelbekleding.

Iets anders dan natuurlijke gevelbekleding?

Wanneer je op zoek bent naar iets anders dan puur natuurlijke gevelbekleding, dan kan Homingxl je daarbij helpen. Zij bieden namelijk verschillende soorten gevelbekleding en ook zeer goedkope diensten aan. Zo hebben zij bijvoorbeeld composiet en houten gevelbekleding.

Bol AlgemeenBol Algemeen