1. Home
  2. Groene Handen
  3. Zelf maken: Boeket om op te eten!

Zelf maken: Boeket om op te eten!

0

Terwijl Hugo in de laatste aflevering van Groene Handen lekker bezig is met de barbecue, decoreer ik de buitentafel met bloemen en planten uit Lodewijks tuin. Met groenten die Hugo over heeft maak ik een boeket om op te eten! Wil je dit zelf ook eens doen? Hier volgt mijn stappenplan.

Dit heb je nodig

  • Verschillende soorten groente (zoals courgette, aubergine, paprika, mais, sla en kool)
  • Wat verse kruiden (bijv. rozemarijn, munt)
  • Grote satéprikkers
  • Wat bloemen uit de tuin (ik gebruik hier de bloeiende ui ofwel Allium)

Zo ga je te werk

Stap 1: Alle groente op een stokkie!

Bloemen hebben stelen, maar de groente (meestal) niet (meer). Prik daarom de parpika, aubergine, courgette of andere groente die je hebt verzameld op de satéstokjes. Prik in de lengterichting.

Stap 2: Sorteren

Net als bij het schikken van bloemen leg je alle opgeprikte groenten, kruiden en verzamelde bloemen gesorteerd op een tafel. Op die manier schikt het een stuk sneller en makkelijker.

Rozemarijn ruikt zó lekker!

Stap 3: Schikken maar!

Begin met de langste ‘stelen’ en voeg telkens iets toe dat je vindt passen in je boeket. Schikken is iets persoonlijks, dus gebruik je eigen creativiteit. Let op lengte, kleur en vorm en breng ritme aan in het boeket, net als bij ‘gewoon’ bloemschikken!
Tip: Gebruik koolbladeren om bakjes mee te maken die je vult met kleine vruchten of mini-tomaatjes. Laat je creativiteit de vrije loop!

boeket van groenten
Tadaa!

Heb je de uitzending van Groene Handen gemist? Geen probleem: hier kun je de hele aflevering terugkijken. Kijk elke zondag om 17:30 uur naar Groene Handen op RTL4!

logo Groene Handen

Bol AlgemeenBol Algemeen